ANSVARLIGHED ER EN KERNEVÆRDI

FN’s 17 VERDENSMÅL

Vi hos Byoms anerkender, at alle FN’s 17 verdensmål er vigtige. Dog har vi valgt at fokusere vores indsats på de verdensmål, hvor vi kan gøre den største forskel og have størst positiv påvirkning.

Vi hos Byoms har gjort det til en del af vores strategi at omfavne FN’s 17 verdensmål. Vi er stolte af at støtte og bidrage til en sundere, mere bæredygtig og klimavenlig planet. Vores mission er at motivere og inspirere vores kunder til at leve en sundere livsstil ved at benytte vores produkter. Selvom vi har alle 17 verdensmål i tankerne, har vi hos Byoms særligt fokus på de mål, hvor vi mener, at vores indsats kan gøre en umiddelbar forskel.

LET’S CONNECT

SUNDHED OG TRIVSEL

Byoms hylder livet og ønsker at gøre en forskel nu og her, samtidig med at vi sikrer en bedre fremtid for vores børn, børnebørn og kommende generationer. Vi tror på, at vi kan skabe positive forandringer i verden ved at bidrage til et sundere og mere bæredygtigt miljø. Vores fokus på sundhedsfremmende rengøring er en del af vores bestræbelser på at skabe en sund balance i hjemmet, som kan have en positiv indvirkning på vores indeklima. Fra det øjeblik vores gode bakterier første gang spredes og bliver en naturlig og aktiv del af vores økosystem, er vi stolte af at have en positiv effekt på menneskers livskvalitet og trivsel.

LÆS ALT OM VERDENSMÅL 3 HER

RENT VAND OG SANITET

Et af vores helt store mål er at reducere vandforbruget ved at minimere antallet af vaske, og når vi vasker, anvender vi kun vaskemidler med planteudvundne ingredienser, der er beriget med probiotika. Dette har en positiv effekt på økosystemet, når vaskemidlet kommer ud i spildevandssystemet. Manglen på rent vand påvirker mere end 40 % af verdens befolkning, og dette er en bekymrende situation. Vi kan alle gøre en forskel for at mindske denne påvirkning, og ved at vælge vores produkter er du med til at støtte en mere ansvarlig og bæredygtig anvendelse af vandressourcerne.

LÆS ALT OM VERDENSMÅL 6 HER

BÆREDYGTIG ENERGI

Hos Byoms lægger vi ikke bare pres på vores leverandører, vi inspirerer og motiverer dem til at tage ansvar for bæredygtig energi. Vi ved, at ægte forandring sker, når vi arbejder sammen og deler vores visioner og værdier. Energiforbrug er en stor udfordring i Danmark, men vi tror på, at det er muligt at skabe en mere bæredygtig fremtid ved at tage ansvar og handle nu. Vi er stolte over at bidrage til verdensmålene og bæredygtig udvikling i 2030 ved at prioritere grøn energi og fortsætte med at tage ansvar for vores påvirkning på miljøet.

LÆS ALT OM VERDENSMÅL 7 HER

Ansvarligt forbrug og produktion

Hvis vi passer bedre på vores tøj, holder det længere. Det betyder mindre vask og mindre kemisk rens, som samtidig sparer ressourcer og reducerer spild. Vi tror på, at secondhand er en af de bedste måder at skabe bæredygtige tøjvaner på. Derfor har vi udviklet Freshen Up, som fjerner uønsket lugt og giver tøjet nyt liv. Vi stræber også efter at bruge 100% genbrugt plast i vores emballage og pakningsmaterialer, så vi kan minimere vores aftryk på miljøet.

LÆS ALT OM VERDENSMÅL 12 HER

KLIMAINDSATS

Hvad hvis vi kunne bekæmpe klimaforandringer ved at ændre vores vaner efter køb? Det er ikke nok at købe bæredygtige produkter. Hvordan vi behandler dem efter købet har også betydning for klimaet. Hos Byoms mener vi, at selv små ændringer kan gøre en stor forskel. Ved at bruge vores lugtfjerner kan man reducere behovet for at vaske tøj så ofte, og dermed hjælpe med at reducere udledningen af drivhusgasser. Vi tror på, at vores handlinger som forbrugere kan være med til at bekæmpe klimaforandringerne, hvis vi tager ansvar og ændrer vores vaner.

LÆS ALT OM VERDENSMÅL 13 HER

LIVET I HAVET

Lad os tage et øjeblik og tænke over vores ansvar som samfund. Vi er nødt til at tage hånd om vores livsvigtige ressourcer, og i den forbindelse spiller verdenshavene en afgørende rolle. De absorberer en stor del af den CO2, som mennesker udleder, og det har store konsekvenser for vores planet. Hos Byoms vil vi gerne bidrage til at mindske dette problem. Vi anvender kun biologisk nedbrydelige ingredienser i vores produkter, så vi ikke bidrager til forurening af havene. Vi opfordrer også vores kunder til at genanvende vores emballage efter gældende regler. Sammen kan vi skabe en mere bæredygtig fremtid for vores planet.

LÆS ALT OM VERDENSMÅL 14 HER

MÅL 3 RENT VAND OG SANITET

Probiotisk sæbe holder floder rene i Peru

Efter to års forskning lykkedes det et team af ingeniører, kemikere og biologer (Cirsys), at finde en unik mikroorganisme, i stand til at generere probiotika, som lever af de forurenende stoffer i floden.

Mikroorganismerne blev tilsat sæben som kvinderne brugte til tøjvask og sæbeformlen blev tilrettet for at gøre den miljøvenlig og sådan, at sæben kan holde probiotika’en uden at skade dem eller mindske deres effektivitet. Efter flere tests var forskerne i stand til at omdanne en almindelig vaskesæbe til et produkt til at rense forurenet flod vand.

I Peru og forskellige dele af verden er der stadig en tradition for at vaske tøj i floder. Denne tradition er en del af kulturarven, der stammer helt tilbage til Inkaerne. At tage ud for at vaske familiens tøj på flodbredden er også et øjeblik af afslapning og socialisering blandt kvinderne i landsbyerne. Det er her der diskuteres intime emner og personlige og familiære situationer. Desværre ender sæben, de bruger til at vaske tøjet, i floden og forurene den. Floderne, hvor de vasker, er desuden også deres hovedkilde til liv, da de også bruger vandet til at drikke, madlavning, og det er også i floderne, hvor børnene leger. Dette medfører, at det vand, de drikker, er beskidt, og ubevidst forårsager forskellige sygdomme eller maveinfektioner.

Takket være den nye sæbeformel, binder mikroorganismerne sig på sten og alger og udleder probiotiske bakterier, og således renses vandet i floden få øjeblikke efter vask.